برخی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی و پژوهشی موسسه آموزش عالی گیل
1394-10-26

نقش بارزآموزش های کاربردی در قلمرو زندگی هزاره جدید

طرح اشتغال،آموزش، تحقیقات و توسعه پایداردر سال 93 توسط  شورای سیاستگزاری آموزشی موسسه آموزش عالی گیل رستم آباد، به منظور شناسایی الگوها، روشها و معیارهای علمی و نیازسنجی و تعیین اولویت های پژوهشی آغاز گردید.

در این طرح موسسه، اسناد مرتبط با آموزش دانشجو را مورد مطالعه و ارزیابی قرار داد و با جامعه آماری به نتایج تحقیق برای اشتغال کار آفرین با توسعه پایدار رسید.

مهمترین اهداف این طرح، شناسایی و تدوین روش ها و معیارهای نیازسنجی و نحوه تعیین اولویت های پژوهشی و آموزشی موسسه بوده است.

بی‌گمان هدف از سازماندهی و اجرای طرح‌های پژوهشی نظیر این طرح، تغییر دادن وضعیت موجود و حصول به ایده‌آل‌های مطلوب آموزش های فراگرفته شده دانشگاهی بوده است همان که بسیاری از محققان و صاحب نظران بر این باروند که آموزش های کاربردی، نقش بارزی در حل مسائلی که قلمروهای مختلف زندگی در آغاز هزاره جدید در تمام کشورها با آن مواجه هستند، دارد.

در عین حال امروز، این امر نیز به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده است که از دانش ویافته‌های ارزشمندی که توسط محافل جوان دانشگاهی و فن آورانه تولید می‌شود، می‌توان استفاده بیشتری به عمل آورد.

شواهد بسیار زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد بین اطلاعات حاصل از پژوهش و نیازهای واقعی شکاف و فاصله زیادی وجود دارد  و یکی از مهم‌ترین عوامل این وضعیت عدم ارتباط منطقی بین جهت‌گیری‌ها و عناوین پژوهشی و آموزشی با نیازهای تصمیم‌گیری است.

بی‌تردید همگام با درک فزاینده درخصوص نقش و جایگاه تحقیقات در فعالیت‌های حوزه‌های علمی و اختصاص منابع(انسانی، مالی و مادی) به این فرآیند خطیر، سازماندهی و جهت‌دهی فعالیت‌ها به سوی نیازها و اولویت‌های واقعی از حساسیت‌ بیشتری برخوردار گردیده است. به عبارت روشن‌تر تصمیم‌گیری مبتنی بر پژوهش نیازمند آن است که تحقیقات انجام شده در راستای نیازها و مسائل واقعی باشد. با بیان این مقدمه و حرکت به سوی این مهم برخی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی و پژوهشی این موسسه بشرح ذیل معرفی می گردد:

ساخت و تولید دستگاه پرس 100 تنی دو جکه توسط موسسه آموزش عالی گیل رستم آباد

دانشجویان رشته ماشین ابزار (جوشکاری و ساخت و تولید) موسسه آموزش عالی گیل رستم آباد با همکاری اساتید مجرب این مرکز، تولید دستگاه پرس 100 تنی را آغاز نمودند.

این حرکت پژوهشی وتولیدی در راستای ارتقای دانش فنی و ایجاد اشتغال پایدار و تلاش برای مهارت آموزی دانشجویان این مرکز می باشد.

موسسه آموزش عالی گیل رستم آباد به منظور هدفمند سازی دوره های آموزشی خود برای دانشجویان مرکز از تابستان سال جاری با ایجاد خط تولید پرس صد تن علاوه بر آموزش تئوری، مقدمات بکارگیری از آموزه های تحصیلی را فراهم نموده است.

این پرس های تولیدی در صنعت، بازار فروش خوبی دارد.

امضاء تفاهمنامه فنی و مهارتی موسسه آموزش عالی گیل با شرکت های بزرگ خودروی کشور

در جریان بازدید یک روزه ی مدیران و اساتید موسسه آموزش عالی گیل از شرکت های کیاموتورز،آسان محور و کوماتسو در تهران و مذاکره در راستای ارتقا دانش فنی خودرو در موسسه، تفاهم نامه ای با هدف:

1- افزایش دانش فنی دانشجویان 2- تبادل تجربیات علمی و مهارتی 3- ارتقا کیفیت امکانات آموزشی موسسه در زمینه خودرو       مورخ 5/8/94 امضاء گردید. طرفین در این تفاهم نامه به لزوم گسترش علم و تلاش برای توسعه جایگاه مهارت علمی و دانش افزایی دانشجویان فنی تاکید نمودند. همچنین مقرر گردید در همین راستا دانشجویان در سنوات متعدد از شرکت های فوق بازدید نمایند.

گامهای موثر برای اجرایی شدن تفاهم نامه:

در این راستا امکانات آموزشی ویژه ای از قبیل گیربکس اتومات و موتور و امکانات جانبی دیگر مربوط به خودروهای کیا و هیوندا و جیلی در اختیار موسسه قرار گرفته و امکانات کارگاهی این موسسه بیش از پیش تجهیز گردید تا از محدود کارگاههای مجهز به امکانات کارگاهی خودروهای پیشرفته در سطح کشور باشد. در ضمن برای ارتقا سطح کیفی دانش اساتید موسسه، تعدادی از این مدرسین در دوره های عیب یابی سیستم الکتریکال بدنه، عیب یابی سیستم ایمنی حرکت و عیب یابی سیستم فرمان/تعلیق که در مکان شرکت طی دوره های دو روزه متفاوت برگزار گردید، حضور داشته و موفق به اخذ مدرک دوره شدند.

راه اندازی مرکز مکانیزه ی تحقیقاتی و آموزشی، سرویس و خدمات الکتروموتور

به همت موسسه و با همکاری اساتید این مرکز و جهت ارتقا سطح کیفی و علمی این رشته و با توجه به وجود چند نیروگاه متعدد در منطقه(نیروگاه شهید بهشتی لوشان- نیروگاه بادی منجیل – سد منجیل) مرکز مکانیزه ی تحقیقاتی و آموزشی، سرویس و خدمات الکتروموتور راه اندازی گردید. این مرکز با توجه امکانات کارگاهی مناسب و دانش فنی بالا توانست نظر صنعت منطقه را جلب نموده و پس از بازدیدهای بعمل آمده زمینه همکاری فراهم گردید. در حال حاضر این مرکز وظیفه خدمات رسانی مکانیزه به صنعت را بعهده گرفته و برای پیشبرد اهداف بلند مدت در نظر دارد در زمینه بهینه سازی الکتروموتور جهت کاهش مصرف برق که هم اکنون علم روز دنیاست گام بردارد.

کشت گیاهان دارویی در گلخانه ی موسسه

موسسه آموزش عالی گیل با همکاری جهاد دانشگاهی یزد اقدام به کشت گیاه دارویی به لیمو به متراژ چهل هزار متر مربع و گیاه دارویی رزماری دو هزار متر مربع نمود. که در نوع خود در این منطقه بی نظیر می باشد. هدف از این اقدام استفاده از پتانسیل موسسه در راستای ایجاد اشتغال و حرکت در راستای توسعه ی سلامت بوده که شعار دولت تدبیر و امید می باشد.

94/10/10